‘Kinderen spiegelen jouw onverwerkte verdriet, jouw diepe angst en jouw onderdrukte boosheid. Als jij van binnen kookt maar het inhoudt, zal je kind de strijd vaak opzoeken. Als jij alles onder controle wilt houden, laat je kind dat wellicht zien door slaapproblemen. En als jij moeite hebt om rust te hebben, zal je kind misschien wel concentratieproblemen ervaren. Ik leerde dat ze zeer gevoelig zijn voor de met angst gevulde patronen, emoties en overtuigingen van hun ouders.

Het was juni 2011 toen ik op een ochtend wakker werd en wist: ik wil en ga kinderen helpen. Mijn kinderen waren toen 4, 2 en 8 maanden. Vlak erna volgde ik de opleiding tot kindercoach en tijdens één van de lesdagen leerde ik dat kinderen spiegelen. Ik ontdekte dat ze open staan voor de met angst gevulde patronen, emoties en overtuigingen van hun ouders. En dat ze die vaak overnemen zodat ze een manier hebben om met hun eigen angsten om te gaan. Na die betreffende les voelde ik: ik ga eerst mezelf en dan andere ouders helpen om onze kinderen te begrijpen en ze te begeleiden van hun angst, verdriet en trauma’s naar ontspanning en rust.

Door dit nu al jaren bij mezelf en mijn kinderen dagelijks toe te passen en de prachtige resultaten te zien bij gezinnen die ik help en heb geholpen, weet ik dat kinderen dit niet expres doen. Omdat zij afhankelijkheid zijn van hun ouders voor voeding, slaap en verzorging maar ook de emotionele en geestelijke aandacht. Ze zijn afhankelijk van wat hen geleerd wordt want daardoor leren ze om te overleven in de maatschappij. En dat is fantastisch want anders zouden ze het niet redden.

Maar! Hoe zou het zijn als je minder of geen strijd meer hebt met je kind? Of dat je kind geen slaapproblemen meer heeft of zich prima kan concentreren omdat blijkt, dat jij veel van je kwetsingen die je opgeslagen had in je hart waardoor je hart niet meer kon openen, hebt geheeld en leeft vanuit vertrouwen in plaats van angst?

Wat ik heb geleerd is dat je kind jou feilloos laat zien waar je liefde mist.

Waar jij je eenzaam en niet gezien voelt. Dat je in je leven gekwetst bent waardoor je aan de buitenwereld je mooie open hart al een hele tijd niet hebt kunnen laten zien.

Misschien herken je je in dit artikel. Misschien is het nieuw voor je maar heeft het wel je aandacht. In beide gevallen kunnen deze twee vragen je al helpen.

1: Wat zou jij nu meteen kunnen doen om te ontspannen?

2: Wat heb je daarvoor nodig?

Mocht je hier hulp bij willen dan kun je gratis de eerste 9 pagina’s van mijn 88 pagina tellende ebook lezen zodat je geprikkeld wordt om naar ontspanning te gaan. Download hieronder gratis de eerste negen pagina’s.

Liefs,

Mariska

Door op download te klikken, ga je akkoord met het privacybeleid.

×