Ze Ruzie tussen de kinderen is heel normaal. Ze leren hiervan om voor zichzelf op te komen, hun plek te bepalen en ruzie’s op te lossen. Het moment dat je denkt: “dit is wel heel vaak” is het moment dat je onderbuikgevoel klopt.

Een kind is beide ouders

Zoals bij veel ouders gebeurt is daar wel eens ruzie. Soms wordt het opgelost, soms sluit het hart en wordt het bij dat ene gesprek gelaten. Het wordt gekker als de ruzies erger worden of onopgelost vaak door onverwerkte emoties. Een kind is voor de ene helft zijn vader en voor de andere helft zijn moeder. Op het moment dat je veel ruziet zeg je daarmee dat de andere helft niet goed genoeg is want je ruziet om begrepen te willen worden of te overtuigen of de ander te willen veranderen.

Hoe dan ook gaat het signaal de deur uit dat de ander niet goed genoeg is en jij bent ook niet goed genoeg volgens de ander. Beide hebben jullie een gesloten hart.

Wat betekent dat voor het kind?

Als kind heb je het te doen met wat er is. Als volwassene heb je invloed op de situatie en kun je die aanpassen. Zodra jij de andere ouder afkeurt en dat duurt voort zoals te lang boos blijven, de ander ondermijnen, afkeuren, veroordelen, verwijten en beschuldigen dan sluit het hart. Je stelt je niet meer open voor de ander en de ander niet meer voor jou. Je kind leert om zijn hart niet meer te openen omdat het leert dat open zijn afkeuring betekent. Daarnaast scheurt het een kind gevoelsmatig in tweeen want voor wie moet hij kiezen? Als hij openlijk jouw kant kiest gaat de loyaliteit, het trouw zijn aan de andere ouder, ondergronds. Hoe dan ook zal hij trouw willen blijven aan beide ouders. Hij zal niet meer volledig open zijn naar jou als hij te vaak hoort dat zijn vader of moeder niet goed genoeg is.

Ruzie tussen de kinderen

Als je kinderen veel gedoe hebben tussen elkaar doordat ze elkaar de tent uitvechten, elkaar niets gunnen of veel kibbelen is er vaak ook “gedoe” tussen de ouders. Of je nou uit elkaar bent of niet. Als je één kind hebt zie je dat het kind onder spanning staat, veel focussed op de interactie tussen jullie, veel (negatieve) aandacht vraagt, langer wakker ligt of niet door kan slapen, zijn eten niet wegkrijgt of in bed gaat plassen bijvoorbeeld. Alles om te voorkomen dat er ruzie komt of jullie uit elkaar gaan. Wat nu?

 

“Je hebt te kiezen, wat wil je met je relatie? ”

 

Maak een keuze.  Je bent met degene waar je zelf voor gekozen hebt.
Stel jezelf de volgende vragen:

1 Hoe is de verbinding met jezelf?

2 Wat betekent het als je doorgaat zoals nu voor je kinderen?

3 Wat heb je er voor over om deze relatie te laten slagen?

4 Wat wil je écht? Wil je met deze partner verder?

5 Zo ja, dan wordt het tijd om je hart opnieuw te openen.

Hoe je je hart opent leer ik je graag in de gratis challenge als je er wat aan wilt doen: leef de law of attraction relatie challenge. Let op!: dit is niet voor mensen die de confrontatie niet aan willen gaan

“Als een relatie goed zit, zie je dat weerspiegelt in je kinderen”

Als een relatie goed zit, zie je dat weerspiegelt in je kinderen. Er is een gezonde harmonie met af en toe gezond getrek en geduw zo heen en weer. Kinderen voelen. Zij voelen feilloos aan wat er gaande is maar kunnen er geen woorden aan geven. Zij reageren op emoties die onder het gedrag en het uitgesprokene liggen. Als jullie harten geopend zijn, er weinig tot geen geheimen, frustraties of onuitgesproken grote onenigheden zijn, voelen kinderen openheid en rust. Ze mogen beide ouders zijn. En dat zie je terug in hun spel en omgang met elkaar. Ongeacht de leeftijd. 

 

Liefs Mariska

×