Wat zeggen andere working moms

over leven in verbinding

Als je ook maar ergens de urge, de inspiratie voelt, dat innerlijke wijze stemmetje hoort dat haar training nu voor jou is…laat je hoofd dan alsjeblieft doorzeuren terwijl jij vanuit je buikgevoel, vanuit je hart een andere keuze maakt

Esther

Ik ben zo trots op mezelf, op mijn kindjes, op m’n huis, hoe ik in het leven sta, op m’n werk. Ik ben zo blij met hoe ik me voel, hoe ik er voor de kindjes kan zijn, hoe ik naar m’n lichaam kan luisteren. Zonder jou was het niet gelukt. Soms voelde ik me tussen de consulten door zo rot en stuurde ik je een appje en met 2 zinnen had je me weer op de rit. Je geeft me het vertrouwen en de steun welke ik zo gemist heb. Er is licht aan het eind van dat tunneltje en dat voelt krachtiger dan ooit te voren. Dankbaar voor waar ik nu sta als alleenstaande moeder met 2 prachtige kindjes, een part time baan, redelijke financiële stabiliteit, een super leuk huis, lieve vriendinnen, maar lieve Mariska wat ben ik dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen. We gaan nog heel veel mooie gesprekken hebben en daar kijk ik nu al naar uit. Jouw enthousiasme, jouw vertrouwen in mij, jouw humor, je dansjes en jouw helende werk… dank dank dank

Nicole, groeitraject

Dank je wel Mariska! Mijn zachtheid is idd terug! ik kan voor een ander weer geluk voelen omdat ik ook zachter ben naar mezelf en ook naar mijn man. Heerlijk!! ik miste dit! toen ik de kindjes kreeg werd ik zo zacht en die was ik nu kwijt…. heerlijk dat het weer terug is want dat is een grote deel van mijn geluksgevoel. Het wordt steeds helderder wat ik wil qua werk en dat wordt zó zó mooi!! 

Femke, groeitraject

 

Wauw…in 9 maanden..ben ik de moeder geworden die ik wilde zijn. Ik vraag én neem de tijd voor mezelf. En dat zie ik terug in mijn kinderen maar ook mijn relatie met mijn man is nóg beter geworden. Wist niet eens dat het kon! Daarnaast ben ik rustiger op mn werk terwijl het er wel écht druk is..ongelooflijk!

Lisanne, groeitraject

“Hai Mariska, na de eerste sessie waren de woedeaanvallen bij mijn dochter van 21 x in 3 weken naar 2 x gegaan. De psychatrische hulp, waar ze al meer dan drie kwart jaar op de wachtlijst stond, is afgezegd door de eerste sessie bij jou, en er is een afspraak gemaakt bij een reguliere psychotherapeutische praktijk zodat we haar via beide wegen, via mij en via haar, kunnen ondersteunen. De weg naar vertrouwen is immens belangrijk en onwijs dankbaar dat ik dit traject bij jou ben begonnen. De veranderingen zijn nu al immens!”

Janine, groeitraject

“Heerlijk om te merken dat het mij niet meer raakt als mijn man naar mij snauwt, dat ik me veel minder schuldig voel als ik tijd voor mezelf opeis, en dat ik eindelijk de ruimte neem om mijn bedrijf op te bouwen als fotograaf. Heerlijk om te voelen wie ik ben dat dat helemaal oké is. En we zijn nog maar net begonnen!”

Eline, Groeitraject

 

“Na jouw sessie heeft onze dochter van 2 een week lang naast ons in bed in een diepe slaap gelegen. Geen gewiebel, geen gedraai of wakker worden meer. Ik heb weer heel diep bij kunnen slapen en dat merkte ik meteen aan mijn man die ineens weer meer vrolijk was tegen mij. Ik kan niet wachten op wat er nog allemaal gaat gebeuren komend jaar!”

 

Femke, groeitraject

“Hai Mariska, Ik ben sinds de sessie en de opdracht dinsdag aan het zakken en ik heb niet meer geschreeuwd, de kinderen zijn lief en heb amper boos hoeven worden. Ik ben rustiger, kan de dag meer laten kabbelen, kijk veel minder op mijn telefoon en laat de ruzie tussen de kinderen meer doen. Ik ben ook liever voor mezelf, zeg stop tegen malende gedachten”

Suzanne, groeitraject

“Gebeuren waanzinnige dingen in mij.

Vanuit het verbinden heb ik gekozen om mezelf niet meer te verbinden met drama van andere. Dit geeft heel veel rust en ben niet meer zenuwachtig of dat mijn lijf op hol slaat wanneer ik te maken krijg met deze emoties.

Voel mezelf met de dag gelukkiger van binnenuit. De kracht wordt sterker vanuit het zakken. Het blijft hard werken maar de beloning is niet in woorden te omschrijven.”

Ilse, Groeitraject

Wilde ik even met je delen. Wat is er afgelopen jaar veel veranderd! Ik ben gestopt met roken, hoef niet meer naar de fysio voor mn whiplash, heb eindelijk afscheid genomen van mensen om me heen die niet goed voor me waren, heb mijn eigen bedrijf weer opgepakt en mijn financien geregeld. Ongelooflijk hoeveel er in 1 jaar kan veranderen als je leert te verbinden. Dankbaar ben ik dat ik nog een jaar met je op kan lopen en kijk er heel erg naar uit!

 

Ingrid, groeitjraject

Voel mezelf met de dag gelukkiger van binnenuit. De kracht wordt sterker vanuit het zakken. Het blijft hard werken maar de beloning is niet in woorden te omschrijven.

Inge

“Wat voel ik me goed zeg, ongelooflijk. Ik weet nog toen ik bij je begon. Ik was een angstige vrouw die bang was om de depressies van mijn moeder over te nemen. Ik was op mijn werk angstig en had geen zelfvertrouwen en nu kreeg ik van de week van mijn collega’s te horen dat ik zelfverzekerder ben! En het allermooiste? Ik weet nu hoe ik terug kan naar mezelf als ik me niet goed voel. Werkelijk wat een geschenk uit de hemel ben jij en wat je doet!”

Binta, groeitraject

“Ik ben een totaal andere vrouw dan een jaar geleden. Ongelooflijk. Van een uitgeputte vrouw die over zich heen liet lopen naar een vrouw die ontslag heeft genomen en een sprong nemende in t diepe, voel ik me veel zelfverzekerder, kan ik mijn grenzen aanvoelen, is er veel meer rust en zie ik dat mijn zoon minder last heeft van zenuwen. Ongelooflijk! Ik ben blij dat we nog een jaar gaan samenwerken!”

Inge, groeitraject

“Mijn allerlaatste centen stopte ik in het traject. Ik wist en voelde: “ik moet dit doen voor mijn kinderen, mijzelf en mijn relatie”. Maar wat ik niet wist, was dat het mijn hele leven om zou gooien. Ik ben gestopt met mijn werk en ben in ons bedrijf gestapt. Heb afscheid genomen van mensen die niet goed voor me waren, zo ook familie. Mijn kinderen zag ik zoveel meer tot rust komen! En mijn relatie is…tja, hoe kan ik dat zeggen? Die is nu veel meer in verbinding. En de kers op de taart? Ik heb mijn passie gevonden en ben nu holisitisch kindercoach. Allemaal omdat jij doet wat je doet! Dank je wel lieve Mariska”

Catharina, groeitjraject

Ik weet nu hoe ik terug kan naar mezelf als ik me niet goed voel.

Binta

“Jij bent een groot onderdeel geweest van mijn rust maar vooral vertrouwen en dan zeker in tijden dat het echt heel pittig was zoals: Hoe kom ik aan werk, blijf ik altijd alleen, mijn vader die me behandeld zoals hij mijn moeder behandelde…iedere keer kon ik voelen dat ik bij mezelf kon blijven en grenzen aan geven net als vertrouwen blijven voelen…heel bijzonder en heel dankbaar”

Marja, groeitraject

Wat zat ik vast in mijn huwelijk, in mijn werk en een beetje in het opvoeden? Werkelijk met mijn handen in mijn haar. Na een jaar: heel tof nieuw werk, de opvoeding snap ik nu van dat het om mijn onverwerkte pijnen gaat, acceptatie en overgave en mijn relatie voelt heel anders. We zijn opener naar elkaar toe, we hebben bijna geen ruzie meer en soms ervaren we zelfs dat we verliefd zijn! Leven vanuit verbinding, vanuit de ziel is écht het allergrootste cadeau wat ik mezelf heb gedaan. Dank je wel Mariska

Ingrid, groeitraject

Totaal burn out kwam ik bij je terecht. Ik had een topfunctie en een happy family. Maar compleet uitgeput. Wat een weg was dat. Wat heb jij mij een houvast geboden en wat loopt mijn leven nú ontzettend lekker. Ontslag genomen, een compleet nieuwe richting ingeslagen, kinderen die als een blad aan een boom zijn omgeslagen en een heerlijke flow hebben en ik die zonder hyperventilatie weer een normaal leven kan leiden.

Suzanne, groeitraject

Leven vanuit verbinding, vanuit de ziel is écht het allergrootste cadeau wat ik mezelf heb gedaan. Dank je wel Mariska

Ingrid

Mijn zoon is meer ontspannen, mijn dochter meer zeker van zichzelf, omdat ik dat ook ben. Mijn relatie met mijn partner is aan het veranderen, op een positieve manier. Het was soms wennen voor mijn gezin, en voor mij. Ik hield niet van veranderingen maar weet nu dat je nergens komt als er niks verandert.

En het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik een keus heb. Ik kan kiezen waar ik naar toe wil en ga, ik kan kiezen hoe ik me voel, ik kan kiezen om dingen te veranderen. Ik ben me bewust van mijn overtuigingen en kan kiezen om die te veranderen. Ik ben me bewust van mijn gevoel en kan kiezen of ik me ontspannen of gespannen voel. Dus dat….

Esther, groeitraject

Sinds de laatste sessies stroomt het weer, ik ben weer in beweging. Ik merk op dat ik bij iedere situatie direct ga voelen, waar zit het en wat raakt het? Ik ga er naar toe en het ebt weg! Ik vind het magisch ♡
Veel sneller ben ik in staat mijzelf te herpakken, om in rust aan de kinderen uit te leggen wat er gebeurde en wat ik voelde zonder het of hen te veroordelen. En wanneer ik wel explodeer, is het minder heftig en begrijp ik het. Ook merk ik dat het afbakenen van mijn grenzen werkt, het innemen van mijn ruimte heeft haar uitwerking…

Silvia, groeitraject

Hey, ff korte update over mijn dochter (5) .. het gaat sinds de sessie erg goed!! Wat ik vooral merk is dat ik meer kan hebben van haar en dat ik niet boos ben. Ook geen irritaties oid. Vandaag met haar op stap geweest (gewoon ff boodschappen doen in de stad) en was gezellig. Vanavond zei ze nog “He mam! Je bent helemaal niet boos op mij geweest!” Dacht wel even oefffff! dan ben ik blijkbaar echt elke dag wel boos op haar als het haar nu opvalt dat ik niet boos ben geweest 🤔

Dus voor nu… super resultaat! Thnx
Fijn weekend!”

Margriet, groeitraject

Veel sneller ben ik in staat mijzelf te herpakken, om in rust aan de kinderen uit te leggen wat er gebeurde en wat ik voelde zonder het of hen te veroordelen.

Silvia

Ik als nuchtere Zeeuw kan niet anders dan bewondering hebben voor de manier waarop Mariska werkt. Ik kan er ook niet omheen omdat ik al 2x heb meegemaakt dat de pijn in m’n lichaam met de helft was gereduceerd na een behandeling. Ze weet direct tot de kern te komen en gaat hier respectvol mee om. Het is dat ik het zelf heb ondervonden anders zou ik het waarschijnlijk niet hebben geloofd!”

Femke, groeitraject

Na al zoveel hulp te hebben gehad, lijkt alles nu in 1 keer op zn plek te vallen. Jeetje wat ontzettend bizar hoe goed ik me voel maar ook bizar dan niemand dit ooit bij me heeft kunnen bereiken. Tijdens de sessie voelde ik al zoveel maar daarna! Die rust..de tranen springen weer spontaan in mijn ogen als ik eraan terugdenk…wat heb ik mezelf gemist en vooral genegeerd..Ik ben je mega dankbaar voor alles wat je me nu hebt gegeven”

Elin, Groeitraject

Goedemorgen Mariska! Ik wilde nog iets met je delen. Na de hele wervelstorm en inzichten van vorige week is er iets in mij geland. Ik heb nu echt gevoeld wat het is om een vangnet te zijn en ook hoe Mijn dochter (3) totaal ontspant en zich erin laat vallen. Zo mooi! Ik voel meer basis gevoel van rust, ruimte en vertrouwen in mijn buik. En liefde. Wanneer ik het even kwijt ben kan ik er ook weer naar teruggaan. Zo fijn om nu ook te kunnen snappen en voelen waar jij het over had! Nu het traject starten en daar kijk ik erg naar uit.

Anouk, groeitraject

Tijdens de sessie voelde ik al zoveel maar daarna! Die rust..de tranen springen weer spontaan in mijn ogen als ik eraan terugdenk…wat heb ik mezelf gemist en vooral genegeerd..Ik ben je mega dankbaar voor alles wat je me nu hebt gegeven”

Elin

Kort gezegd heb ik dankzij jou het kleine meisje vaarwel gezegd, ik heb geen bevestiging meer nodig, voel me beresterke. Wat een kado, mn zoon mijn spiegel. Ik kan nu voor t eerst zeggen een volwassen vrouw te zijn, die kan spreken vanuit haar hart. En ik durfde na het consult sceptisch te zijn, bizar. Ik kan de wereld aan, waar hij 30 jaar lang onder me uit is getrokken. Dat kan nu gewoon niet meer. Een en al rust, heerlijk. Vooral tegenover mn kinderen. Ik zie in valkuilen en groei elke dag zonder schuldgevoel. Dank je wel!

Catharina, groeitraject

Rust is de remedie zei je laatst Mariska, en inderdaad, dat is echt het sleutelwoord. Maar ik moet hier eigenlijk wel bij zeggen dat, sinds ik de laatste keer voor een consult bij je was, ik die rust al zo ontzettend ervaar!! Ik heb niet 1 aanvaring meer gehad met mijn zoon, en het is zo gezellig in huis!! En voor degene die het willen weten, dat is al zeker een maand geleden.. ik vind t elke dag nog bizar, maar geniet er ook elke dat dubbel en dwars van

Linda, groeitraject

Lieve Mariska, er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht wanneer ik aan vanmorgen denk. Ik voel mij vrij en fijn en licht. Ik begin nu in te zien wat voor transformatie ik door maak, en hoe ver ik al gekomen ben. Ik voel mij niet langer de falende moeder, falende partner, falende vriendin, falende vrouw. Ik voel mij krachtig en ik zie en voel nu wat ik wel waard ben, en dat is zoveel meer dan waar ik mijzelf credits voor gaf. Niet langer bang dat de geschiedenis zich weer een generatie zal herhalen, het stopt hier bij mijn gezin. Ik voel eindelijk dat ik niet ben wat mij is doorgegeven en voorgeleefd, ik voel nu hoe het is om de vastgezette spanning vrij te laten en te zijn wie ik ben en niet wie een ander wil dat ik ben. Dank je wel, ik ben jou zo intens dankbaar voor die inzichten en jouw hulp! Ik ben er van overtuigd dat mijn kinderen anders zullen opgroeien, en ik hen anders opvoed en zal blijven bijstaan en begeleiden ondanks ik dit nooit heb geleerd of meegekregen. De angst om dat te herhalen is foetsie, die angst maakte alles zoveel ellendiger. Ik kan vrij ademhalen.

Edith, groeitraject

 

Ik heb niet 1 aanvaring meer gehad met mijn zoon, en het is zo gezellig in huis!!

Linda

Mariska heeft mij mijn bestaansrecht laten voelen. Het was geweldig magisch, emotioneel en volkomen kak! In enkele minuten beseffen, inzien, in mijn hele wezen voelen van de afwezigheid én aanwezigheid ervan. Waar wanneer waardoor en voor wie ik mijzelf heb verlaten en ook hoevele malen. En juist door volledig in die hoop (poep) te gaan staan in de veilige setting en bedding waarin Mariska mij begeleidde, kon ik ook herontdekken dat het er wel is, dat ik het wel kan voelen en geloven en dat ik steeds weer opnieuw er verbinding mee kan maken en hoe. Ik heb staan janken als een kleine meid en wijze oervrouw tegelijk. Van verdriet, eenzaamheid wat los mocht. Van vreugde, hoop en een krachtig ontbrandend innerlijk vuur. Ik heb bestaansrecht, want ik beSta! Heb ik mijzelf hierna niet meer verlaten? Tuurlijk wel, het is trainen, soms zit er een goede glijder tussen. Maar ik heb wel geleerd hoe ik weer terug thuis kan komen, in mij. En van daaruit weer de verbinding aan kan gaan hoe dat goed is voor mij. Als je ook maar ergens de urge, de inspiratie voelt, dat innerlijke wijze stemmetje hoort dat haar training nu voor jou is…laat je hoofd dan alsjeblieft doorzeuren terwijl jij vanuit je buikgevoel, vanuit je hart een andere keuze maakt. Als je er echt mee aan de slag gaat geef je jezelf een gift voor het leven en je kinderen ook!!

Esther, groeitraject

Twee persoonlijke sessies heb ik nu met Mariska gehad. Ik ken Mariska nu anderhalf jaar. Heb meerdere live sessies in groepen bij haar gedaan. Wat ongelofelijk vertrouwd voelt, maar toch heb ik de laatste sessie lang uitgesteld. Het ging namelijk over mijn dochter. Als het over jezelf of je moeder is of, is ook spannend, maar anders. Wat komt er uit…

Er kwam heel wat uit. Zoveel dat ik spijt heb het niet opgenomen te hebben. Dingen die ik ergens al wist en aantal ook weer niet. Bewust. Ze is vier jaar en heeft uitzonderlijk groot haar derde oog open staan. Te groot voor haar leeftijd. Het brengt weer zoveel extra puzzelstukjes op zijn plek.

Het is zo ZO fijn als je eindelijk gezien en gehoord wordt. Door Maris begin ik te ont-wikkelen naar de echte ik. De spiegel van je kind wat je sterker maakt. En de puzzel completer maakt. Steeds een stukje meer.

Ja, ik ben fan.

Suzie, groeitraject

 

Bij Mariska voel je meteen thuis. Ze is eerlijk en oprecht. Recht doorzee en zegt wat er is. Ze praat niet met je mee maar zegt waar het op staat en prikt meteen door je heen. Heerlijk! Meteen to the point! Het is echt waar een kadootje als je klaar bent. In een korte tijd voelt het als of je een mega sprong maakt in je eigen lijf en mind. We gaan niet zweven maar heerlijk met beide benen op de grond maar veel liefdevoller naar de hele wereld maar vooral weer naar mezelf.

Dank je wel lieve Mariska dat ik je op me pad bent gekomen

Grieteke, groeitraject

Als je ook maar ergens de urge, de inspiratie voelt, dat innerlijke wijze stemmetje hoort dat haar training nu voor jou is…laat je hoofd dan alsjeblieft doorzeuren terwijl jij vanuit je buikgevoel, vanuit je hart een andere keuze maakt

Esther

Bizar wat er met mijn team is gebeurd afgelopen jaar. Van losse individuen naar een goed draaiend team die samenwerkt. Ik heb daardoor een goeie opslag gekregen en het moodboard wat ik moest maken aan het begin van het traject over angsten heb ik volledig weggegooid omdat ik vanuit geen enkele angst meer leef. Mijn cvs (chronisch vermoeidheidssyndroom) is helemaal weg onder andere door deze nieuwe levenswijze. Daarnaast heb ik veel beter en meer contact met mijn kinderen. Als mijn moeder weer eens een opmerking maakt komt die niet meer binnen. Ik zou nooit meer terug willen naar de oude Lianne die ik was. Ik ben echt helemaal gelukkig en blij met wie ik nu ben.

Lianne, groeitraject

Ik heb veel meer rust. Kan beter bij mezelf blijven en zeker in relaties met anderen voel ik ze beter aan waardoor de gesprekken veel meer afgestemd en persoonlijk worden. Daarnaast kan ik mijn energie regelen waardoor als ik moe ben,  ik terug kan naar meer energie. In mijn bedrijf heb ik veel meer rust over mijn omzet en groei wat me ontspanning oplevert. En in mijn relatie heb ik nog nooit zó een verbinding gevoeld als nu!

Joris, Groeitraject

Hai Mariska, ik wil je dit toch even laten weten hoor. Sinds de sessies en vooral die met mij en mijn dochter erbij reageert mijn meisje (16) aardiger naar mij toe, heeft minder last van druk, is opener en is opgelucht. Wat een verschil met daarvoor! Ik ben minder gaan werken, en voel me beter na een zeer lange tijd. Super bedankt!

Vanessa, groeitjraject

het moodboard wat ik moest maken aan het begin van het traject over angsten heb ik volledig weggegooid omdat ik vanuit geen enkele angst meer leef

Lianne 

“Afgelopen woensdag, de eerste dag dat de scholen weer dicht waren en ik weer in onduidelijkheid en strijd zat, was ik in paniek. En omdat ik tijdens de vorige lockdown over mezelf geleerd heb dat ik dan uit contact en verbinding ga, mijn hart sluit, en de muren optrek, heb ik dit x bewust mijn buurvrouw opgezocht en bij haar uitgehuild. Ik was trots op mezelf. Voor het relativeren was ik nog niet klaar maar het heeft denk wel gezorgd dat ik weer in verbinding gegaan ben met mezelf waardoor ik de dag goed af heb kunnen sluiten. Ik heb vooral ook veel oordelen over mn eigen gevoelens gemerkt.

Sinds donderdag weer terug in de heerlijke positieve flow waar we al sinds de herfstvakantie, sinds de verbouwing thuis, in zitten. Ik zak vaak en ik geniet en ben dankbaar. Ik heb zin in de kinderen en daardoor spreek ik dat ook veel uit. Er is ook meer verbinding en intimiteit met mijn man. Fijn dat ik nog een jaar met je ga werken”
Joyce, groeitraject

“Ik heb eindelijk niet meer zo een “los hoofd”. Ik ervaar meer plezier, geen worstelingen meer en heb geen paniekaanvallen meer. Ik ben bewust bezig met opvoeden. Projecteer veel minder angst op mijn kinderen. Het voelt alsof ik ben opgeschoond want kan het niet meer aanraken. Kan het niet meer voelen. En mijn broer! Wat je met hem hebt gedaan…na zoveel jaren therapie therapie is het gewoon een Godswonder wat er gebeurd. Zo gelukkig, zo op eigen benen..mijn ouders zijn ook heel blij en zien de verschillen met een jaar geleden”

Suzanne, Groeitraject

“De energie voelen stromen. Is zo bijzonder om te ervaren. Ik heb het gevoel dat ik leef. Maximizen van het leven. Er is niks mooiers dan het leven. Ook al klap ik er soms hard uit. Maar het weegt niet op tegen wat er is. Ik heb nog nooit zo een verbinding gehad met mijn vriendin en nog nooit zo genoten van mijn leven als nu”

 

Joris, groeitraject

“Ik heb zin in de kinderen en daardoor spreek ik dat ook veel uit. Er is ook meer verbinding en intimiteit met mijn man. Fijn dat ik nog een jaar met je ga werken”

Joyce 

WIL JE MEER RUST RECEPTEN LEZEN?

×