De docent en mentor

 Mariska van der Hiele

“overvloed gaat over veel meer dan de materie”

Veiligheid & Vertrouwen zijn de basis

Belichaamde spiritualiteit heeft niks te maken met geiten wollen sokken. Wel met gegrond zijn. Een kalme geest, rust in het lichaam, overvloed in het denken, voelen en in het doen. En dat betekent leiderschap vanuit een zuivere en integere houding wat voelbaar is voor iedereen die je volgt waardoor je inspireert en een grote positieve invloed hebt op je bedrijf, je klanten, je team en je personeel. Maar ook op je kinderen, je relatie en alles eromheen. Overvloed volgt. Omdat ik wil leven in een wereld waar veiligheid en vertrouwen de basis zijn en centraal staat beoefen ik iedere dag met toewijding mijn verbinding en leiderschap zodat ik niet alleen overvloed aantrek maar vooral kalmte, stabiliteit en vervulling ervaar en dat verspreid. Zodat zuiverheid en integriteit voorop staan.

Per toeval ontdekte ik overvloed

Vrouwelijk leiderschap, leiding vanuit verbinding is de krachtigste vorm van leiderschap en hier is waarom: het voelende vermogen. Vanuit deze plek leiden betekent dat je niet meer vatbaar bent voor manipulatie van buitenaf, zuiverheid en integriteit ontwikkelt. Dat je positie vanuit bestaansrecht komt. Dat je authenticiteit uit veiligheid uitstraalt en je eigen ruimte voortkomt uit je eigen kracht van eigenwaarde.

Per toeval ontdekte ik door het ontwikkelde vrouwelijk leiderschap dat ik het veld van overvloed “aan kon zetten”. In eerste instantie schrok ik ervan want het was nooit mijn doel maar binnen een paar dagen tot een week stonden er nieuwe cliënten op de stoep, ontving ik voedsel uit eigen tuin, geldbedragen, cadeaus, liefdevolle vriendschappen die verdiepen…mijn hele systeem was dat niet gewend om te ontvangen.

De neiging om overvloed te saboteren is enorm in een mens ingebakken. Zodra jij je zolder opruimt, zet je hem zo weer vol. Als iemand de loterij wint, zijn ze binnen een jaar alles kwijt. Zodra een ondernemer ineens goede maanden draait, investeren ze alles weg, kunnen niet meer stoppen, of stoppen tijdelijk met werken omdat ze willen uitrusten.

Schaarste is de gewoonte. En vaak zie je dat als er wel geld op de bankrekening staat, er emotionele armoede is en geen echte vervulling. En dan ben je armer dan voordat je geld had.

Vrouwelijk leiderschap

Vrouwelijk leiderschap is een levenswijze ontstaan op mijn 29e toen ik na de scheiding, drie kinderen onder de vier en een huis onder water een manier zocht om uit mijn hoofd, van wilskracht naar ontspanning te gaan en me goed te voelen. Door toeval kwam ik in contact met een spiritueel leraar die mij dat leerde. Vrij snel erna begeleidde ik door de combinatie van de opleiding tot kindercoach en het verbinden, moeders die hun kinderen zelfvertrouwen, grenzen en ontspanning wilden leren.

Dat trok vrouwen zonder kinderen, koppels en mannen ook aan omdat ze de resultaten ondervonden. Vrij snel erna trok ik leidinggevende en daarna ondernemers aan die hun leiderschap en bedrijf wilden uplevelen. Met succes. Want het voelende vermogen is de basis en rust op de drie pijlers bestaansrecht, veiligheid en eigenwaarde die gronding vormen. Het was al heel snel duidelijk: “Dit wil ik leven. Voor mezelf, mijn kinderen en in mijn relatie en dit wil ik anderen leren”.

Leiderschap next level

Door het masteren van vrouwelijk leiderschap, de krachtigste vorm van leiderschap betekent het dat je niet meer vatbaar wordt of bent voor manipulatie van buitenaf en zuiverheid en integriteit ontwikkelt. Dat je positie vanuit bestaansrecht komt. Dat je authenticiteit uit veiligheid uitstraalt en je eigen ruimte voortkomt uit je eigen kracht van eigenwaarde. Door de herhaaldelijke vraag om hier anderen in op te leiden is vanuit die vraag de opleiding tot grondingstherapeut® ontstaan.

Jarenlange teachings

Dankzij jarenlange teachings van mijn spiritueel leraren, levenslessen, 130+ 1:1 mentorship cliënten, 11 meerdaagse mastertrainingen 4000+ 1:1 sessies en 7 offline en online groepsprogramma’s is vrouwelijk leiderschap ontstaan. Waarna de opleiding tot grondingstherapeut® ontstond. Door deze kwaliteit te ontwikkelen gingen mijn leiderschap, bedrijf en resultaten next level. Met een zeer gedegen basis begeleid ik met mijn hoog ontwikkelde invoelende vermogen, kennis over het energiesysteem, de psyche en leiderschapkwaliteiten een groep én individu in de energetische en spirituele ontwikkeling gericht op de kwaliteiten van vrouwelijke energie en daarmee het leiderschap. Overvloed is een logisch gevolg van deze levenswijze.

Geen heilige

In mijn dagelijkse leven drink ik géén alchohol, ga op stilteretraites, doe +/- 2 x per jaar een detox en eet al jaren hormoonbalans gericht. Ik heb drie pubers als alleenstaande moeder, heb tussen de 20 en 40 1:1 cliënten per maand. Geef de opleiding tot grondingstherapeut®, online en offline mastertrainingen aan groepen en ten alle tijde staat het belang van mijn kinderen en cliënten voorop. Ik ben zeker geen heilige, geen verlicht persoon en heb mijn triggers waardoor ik geraakt wordt en reacties kan hebben die niet zo “spiritueel” zijn. Ik zie het altijd maar als dat het me heel menselijk maakt. Wel heb ik een hoge mate van commitment aan mijn verbinding en daarmee aan mijn kinderen en mijn cliënten. Overvloed gaat voor mij over het leven vanuit verbinding waardoor mijn bedrijf stroomt. Mijn kinderen lekker in hun vel zitten. En ik een vervuld leven leidt.

Integriteit, zuiverheid en verbinding

Vrouwelijk leiderschap is de toekomst

Mijn allergrootste passie is mijn bedrijf. Alles kan ik daarin kwijt. Mijn mega grote interesse in de psychologische processen van vrouwelijk leiderschap. Van het voelende vermogen. Van de kwaliteiten van een goede leider. Mijn creativiteit en de kennis over het lichaam wat waardevol is voor het energiemanagement van de mind en geluksgevoel. Mijn grootste droom is een fysiek centrum waar ik woon en werk en grondingstherapeuten® opleidt, ondernemende vrouwen (en mannen) leer hoe ze verbinding maken en hun leiderschap masteren en met hun energie overvloed creeren in hun bedrijf, team, gezin en leven.

Reviews
Ik ontvang dagelijks berichten van cliënten over de ongelooflijke groei die zij iedere keer doorgaan waardoor ze verbinding hebben met het team, de groep of hun thuisfront. Je bent welkom

Vrouwelijk leiderschap: van macht naar verbinding

e-werkboek voor bewuste drukbezette leiders

Het traject bij Mariska heeft mij ontzettend veel gebracht. Het heeft mij geleerd telkens terug te gaan naar de rust in mezelf. Chaos, onrust… Het is vaak niet van mij, daar ben ik heel erg bewust van geworden. Ik laat mij minder sturen door de buitenwereld. Het heeft mij geleerd ‘te zijn waar je bent’, vertrouwen hebben in een proces en los te laten. Dit alles zorgt voor rust en vertrouwen. Bij mezelf en in mezelf. Als vanzelf word ik hierdoor gezien en gehoord. Ik ben van waarde. Zij heeft mij geholpen de switch te kunnen en durven maken naar de rust in mezelf. Zonder label of sticker; je wordt niet veroordeeld. Je mag er zijn, zoals je bent. Van Mariska heeft mij geleerd mijn plek in te nemen. Dit heeft niet alleen mijn leven verrijkt, maar werkt door in mijn hele gezin en carriëre

– Suzanne ten Brink
Jurist

×