Spiritueel lerares grondingstherapeut® en mastertrainer vrouwelijk leiderschap

 Mariska van der Hiele

Hartsgedragen leiderschap

Leiding vanuit verbinding: zachte kracht

 

Alles is energie. Leiderschap ook. En als je de energie tegenhoudt doordat je eigen belang en hard werken nog voorop zet kun je maar op één wijze je leiderschap uitoefenen en dat is op wilskracht. Hard werken, duwen, pushen. Met als gevolg dat je leegloopt, van anderen weerstand ervaart en in je hoofd blijft malen wat je nu precies moet doen om je kinderen juist te begeleiden, je team te laten floreren, je relatie naar verbinding terug te brengen en klanten aan te trekken in je business of juist op te schalen.

 

Energie leren beïnvloeden op een zuivere en integere wijze

Alles is energie

Zoals ik al eerder schreef is alles energie en die kun je beïnvloeden. Daar zijn een aantal manieren voor en één daarvan is door alles wat in de weg zit van hartsgedragen leiderschap aan te kijken en op te ruimen én door te gronden oftewel te verbinden.

Daarmee stap je uit het overleven, kom je veel meer in de ontvankelijke, vrouwelijke energie en wordt het veel simpeler om je zakelijke of prive doel te bereiken. Of je nu vrouw bent óf man.

Wie ben ik
Mijn naam is Mariska en ben eigenaresse van centrum voor vrouwelijk leiderschap, moeder van ondertussen drie pubers en 24+ jaar onderneemster.

In 2011 was ik 29 jaar, het moment dat ik in scheiding lag, alleenstaande moeder van 3 kinderen onder de vier, een koophuis onder water (die ik moest zien te verkopen voor een prijs dat we niet failliet gingen) en €800 per maand, moest het roer om.

Op alle vlakken. Als moeder, als vrouw en als onderneemster. Door alles wat ik mee had gemaakt stond ik altijd aan, was mijn hoofd vol, en was gejaagd waardoor ik zekerheid zocht en op wilskracht ALLES deed. Het was een wonder dat ik nog kon slapen zoveel controle wilde ik hebben over de omstandigheden. En natuurlijk is dat logisch maar het kostte me ongelooflijk veel.

Bestaansrecht, veiligheid, eigenwaarde

De zekerheid en houvast vond ik in eerste instantie in spiritualiteit en dan het complete plaatje alsin; leven vanuit verbinding.

Mijn diepste verlangen was rust wat gelijk opging met een goeie moeder zijn en een bloeiend bedrijf opbouwen waar ik anderen zou begeleiden.

Alles heb ik bereikt. Ik heb écht rust door het hartsgedragen leiderschap. Mijn kinderen hebben nooit ruzie want hier in huis is er gewoon een heerlijke harmonie. En ik heb een bloeiend bedrijf.

Dat deze weg zou uitgroeien tot vrouwelijk leiderschap had ik niet kunnen bedenken maar dat is wel een lange weg geweest van precies 12 jaar. Waarin ik les kreeg van verschillende spiritueel leraren van over de hele wereld die me alles leerde over energie, verbinding en zachte kracht.

Bestaansrecht, veiligheid en eigenwaarde
Dat begon met de kennismaking met energie en hoe het werkt. De dynamiek tussen ouder en kind. Jarenlang heb ik moeders en een handvol vaders begeleid die rust en harmonie willen in hun huishouden.

Ik kreeg als vanzelf de vragen:
Begeleid je mannen?
Doe je ook relatie’s?
En werkt dit ook bij je team?
Of in mijn functie manager/directeur?
Als ondernemer?

Vrouwelijk leiderschap

Het antwoord is ja. Alles is energie en alle verschillende titels en rollen worden beïnvloed door het gebrek óf een overvloed  van bestaansrecht, veiligheid en eigenwaarde. En als je weet hóe je daar mee werkt, hoe je deze basis kunt beïnvloeden zodat het je stevige fundament wordt, heb je leiderschap over jezelf en als vanzelf vloeit dat door naar je privé en je zakelijke leven. En dat is voelbaar. En dat is vrouwelijk leiderschap: hartsgedragen leiderschap

Geen heilige

In mijn dagelijkse leven drink ik géén alchohol, ga op stilteretraites, doe +/- 2 x per jaar een detox en eet al jaren hormoonbalans gericht. Ik heb drie pubers als alleenstaande moeder, heb tussen de 20 en 40 1:1 cliënten per maand. Ik geef de vrouwelijk leiderschaps jaartraining GROUNDS en voor wie dat verlangt, het tweede jaar: de opleiding tot grondingstherapeut®. Als mastertrainer geef ik online en offline trainingen aan groepen en ten alle tijde staat het belang van mijn kinderen en cliënten voorop. Ik ben zeker geen heilige, geen verlicht persoon en heb mijn triggers waardoor ik geraakt word en reacties kan hebben die niet zo “spiritueel” zijn. Ik zie het altijd maar als dat het me heel menselijk maakt. Wel heb ik een hoge mate van commitment aan mijn verbinding en daarmee aan mijn kinderen en mijn cliënten. Vrouwelijk leiderschap gaat voor mij over het leven vanuit verbinding waardoor mijn bedrijf stroomt. Mijn kinderen lekker in hun vel zitten. En ik een vervuld leven leid.

Leiderschap vanuit verbinding is de toekomst

Visie

Ik ga er vanuit dat we bezielde wezens zijn. Dat we persoon én ziel zijn. Het persoontje is het lichaam, je gedachten, overtuigingen, zekerheden, emoties, je handelen en voelt niet fijn omdat het zoekende is. Terwijl je ziel als je beste vriendin of vriend altijd aanwezig is om je te steunen, te begrenzen, en te leiden

De ziel is voor mij de hele taart. Niet een punt. Een punt in dit geval is bijvoorbeeld de wet van aantrekking. Ik leef die. En hoef die niet te bestuderen of te reguleren. Of je intuïtie ontwikkelen. Die van mij wordt iedere dag sterker omdat ik m leef. Of mindfulness. Want mindfulness is voor mij de basis van alles wat ik doe en daarna wordt vrouwelijk leiderschap pas leuk.

Want energie gebruiken om dingen te bereiken in je leven voor je eigen belang is vit C uit een sinaasappel halen en dan zeggen: dit is alles wat ik nodig heb…

Zie je dan wat je mist? De smaak van de sinaasappel, de kleur, de vorm, de geur, de textuur, de sensatie in je mond, …alle zintuigen worden geprikkeld waardoor je een complete beleving krijgt.

Als je één onderdeel van het leven wilt leven, weet je wat je dan mist? Het hele leven. Je blijft namelijk altijd jagen, hebt iets of iemand anders nodig om je goed te voelen, omdat je gelooft dat er maar één weg is of één taartpunt terwijl je toegang kunt hebben tot de gehele taart.

Vrouwelijk leiderschap gaat over een stevig fundament aanleggen vanuit verbinding van bestaansrecht, veiligheid en eigenwaarde. En daarna volledig leiding leren nemen over die “wetenschappelijk bewezen energie”, het leven, leren leven en wanneer je anderen leiding geeft, ervaren dat degene die je volgen, dat doen. 

Alles wat ik deel aan wat het je oplevert is geen sprookje. Het is écht en dat weet ik na duizenden sessies 1:1 en in groepen. Mijn cliënten en studenten vertellen je met liefde hun ervaringen. Want wat het zo krachtig maakt is mijn invoelende vermogen en jarenlange doorleefde kennis en de teachings van mijn spiritueel leraren. Waardoor mijn geest een heel erg verfijnd instrument is geworden. Alle doorleefde kennis is mondeling overgedragen en door ervaringen. En komt voort uit Westerse en Oosterse zienswijzen. Van mijn spiritueel leraren heb ik alles geleerd over hoe groot de invloed van energie is in een groep en 1:1 en hoe ik daarmee werk

Mijn begeleiding is door mijn invoelende vermogen direct, krachtig doch zacht. Het fundament komt voort uit jarenlange teachings van Oosterse en Westerse spirituele leraren en hun zienswijzen waar ik mijn ervaring in mijn bedrijf mee heb gecombineerd.

Vrouwelijk leiderschap: van macht naar verbinding

e-werkboek voor bewuste drukbezette leiders

Het traject bij Mariska heeft mij ontzettend veel gebracht. Het heeft mij geleerd telkens terug te gaan naar de rust in mezelf. Chaos, onrust… Het is vaak niet van mij, daar ben ik heel erg bewust van geworden. Ik laat mij minder sturen door de buitenwereld. Het heeft mij geleerd ‘te zijn waar je bent’, vertrouwen hebben in een proces en los te laten. Dit alles zorgt voor rust en vertrouwen. Bij mezelf en in mezelf. Als vanzelf word ik hierdoor gezien en gehoord. Ik ben van waarde. Zij heeft mij geholpen de switch te kunnen en durven maken naar de rust in mezelf. Zonder label of sticker; je wordt niet veroordeeld. Je mag er zijn, zoals je bent. Van Mariska heeft mij geleerd mijn plek in te nemen. Dit heeft niet alleen mijn leven verrijkt, maar werkt door in mijn hele gezin en carriëre

– Suzanne ten Brink
Jurist

×